takläggare danderyd

När du behöver spara energi

All pratar ju numera om ”bistrare tider”. Räntorna går upp, priset på el och energi stiger. Det är helt enkelt osäkrare tider nu. Kriget i Ukraina har spritt en dyster stämning över hela Europa, som inte på 50 år har sett krig i sitt närområde. Rysslands invasion av Ukraina har gjort att vårt eget land har bestämt sig för ansöka om att gå med i Nato. Kriget har bidragit till en osäker framtid. Hur ska energiförsörjningen räcka till? Så numera är det breda rådet till folk att spara energi. Så hur kan var och en göra det? Som villa- och radhusägare är det uppvärmningen som är de största kostnaderna. Och det är där som man kan spara pengar. Men hur gör man det?

Se över ditt eget hus

Se över era fönster

Fönster är något där värmen inomhus gärna sipprar ut. Genom att byta fönster så kan man spara en hel del på uppvärmingskostnaderna. Mer isolerade fönster gör att mindre värme sipprar ut. Byter du dessutom till energiglas på era fönster så får du en tydlig skillnad i uppvärmningskostnaderna då energiglas verkligen är helt täta fönster.

Se över era dörrar

Förutom fönster är dörrar en värmebov. Så mycket  som en tredjedel av värmen går ut genom dörrar och fönster.  Får du då bättre isolerade dörrar och fönster, så har du gjort ditt för att värmen ska behållas inomhus.

Se över ert tak

Visste du att det även är viktigt att se över sitt tak? Har du ett läckande tak så är det klart att värmen även försvinner där. Så att se över sitt tak är alltid bra, skulle något hända med taket, att det skadas eller att det kommer in fukt blir reparationskostnaderna mycket större än om man sköter om sitt tak och renoverar det. Här kan du läsa mer om du behöver få tag i takläggare i Danderyd: wesmavillarenovering.se/taklaggare-danderyd/.