Nytt tak i Tyresö

Bor du i Tyresö, kanske i närheten av Rävnäset, och funderar på om du behöver lägga om taket på ditt hus? Nöj dig inte med första bästa takläggarfirma. Och låt definitivt inte en takläggare som dyker upp oombedd utföra något arbete. Ring polisen om de försöker göra något.

Det finns många kompetenta takläggare i landet, men det finns också många lurendrejare som utger sig för att vara hantverkare, och då framför allt tak- eller asfaltsläggare. Många av dem pratar engelska, och det kan därför vara ett varningstecken. Men även svensktalande kan vara bedragare, och även engelsktalande kan vara seriösa. 

Hustak i Tyresö

Hur identifierar man då en seriös takläggare?Så här skriver tidningen Mitt I:

  • Vill du ha något gjort på ditt hus – tacka inte ja till första bästa person som knackar på dörren, utan skicka ut och ordna med offerter.
  • Kontrollera att den du anlitar har F-skattsedel och försäkringar.
  • Kolla referenser och titta gärna på tidigare arbeten av hantverkarna.
  • Skriv avtal.

En takläggare som uppfyller alla kriterier, och åtar sig arbeten i Tyresö, hittar du här.

Ring polisen

Expressen berättar om Christer i Haninge, som skulle få hjälp med att ta bort mossa på sitt tegeltak. Snart upptäckte “hantverkarna” dock fler brister på taket – det gör de alltid, i den här typen av fall. De började åtgärda bristerna utan att ha stämt av med husägaren, som tvingades betala mer och mer pengar till dem, bl.a. för att de skulle kunna lämna deposition när de hyrde fordon och maskiner. 

Om någon dyker upp hos dig på det sätt som beskrivs i artikeln, låt dem inte göra något. Ring polisen om de inte lämnar din tomt. Och om de ändå utför något arbete, dokumentera detta. Då har du bevis du kan visa i rätten.