garageport eskilstuna

Ska du renovera fasaden?

Ska renovera fasaden på villan eller radhuset? Det är som oftast ett stort jobb att renovera fasaden. Inte bara behöver du målarfärg, du kan även behöva se över fönster och dörrar. Att renovera fönster är bara det ett stort projekt. Kanske du behöver anlita hantverkare för det? Hur ser dörrarna ut? Är det dags att byta ut dem, passa på att byta till inbrottssäkra dörrar. Ändå är det viktigare att byta till inbrottssäkra fönster. De flesta inbrottstjuvar vill helst krossa fönster, klättra in och ta allt vad de kan innan ett eventuellt vaktbolag har hunnit dit. Det är vad som händer om du endast har larm på din bostad. Tjuvarna vet att de har mellan 5-10 minuter på sig att ta vad de behöver innan vaktbolaget har hunnit till adressen.

Inbrottssäkra fönster bättre än larm

Det kan vara ett bättre skydd att byta fönster till inbrottssäkra fönster än att endast ha ett larm till bostaden. Det finns fönster med glas som inte går att splittra. Det innebär att fönsterglaset har ett laminat som ser till att fönstret hänger ihop och som inte går att krossa. Inbrottstjuvarna kan skada fönstret utan att ta sig in i huset.
På samma sätt kan du även skaffa inbrottssäkra dörrar. Glöm inte garaget om du ska renovera fasaden. Även genom garaget kan inbrottstjuvarna ta sig in i huset. Särskilt lätt är det om ni har en vanlig dörr från bostaden till garaget. Då gäller det att ni har inbrottssäkra garageportar. Ja, det finns sådana.

Utvecklingen går snabbt för garageportar

Det finns allt bättre låsanordningar på moderna garageportar. Det är inte dumt att tänka på säkerheten när det kommer till att skaffa inbrottssäkra garageportar. Bilen är ju också stöldbegärlig. Man tänker lätt att ett larm på en bil är det säkraste sättet att skydda den. Men sanningen är den att det allra säkraste på en bil är att installera ett rattlås. Med ett rattlås kan inbrottstjuven inte köra bilen även om han kan ta sig in i den, genom att på digital väg avprogrammera larmet till bilen. Tillbaka till fasadrenoveringen; så kan det vara snyggt att byta garageport när du ändå ska renovera fasaden på huset. Det finns garageportar som du kan matcha fasaden som du bygger på huset. Så har du en träpanel antingen lodrätt eller vågrätt på fasaden så kan du bygga med samma slags träpanel på garageporten.