golvslipning täby

Vilka golv passar i ditt hem?

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du väljer golv för ditt rum. Den viktigaste faktorn är förmodligen klimatet. Om du bor i ett område med kalla vintrar vill du välja ett golv som hjälper dig att hålla fötterna varma. Mattor är ett bra val för detta, eftersom de är tjocka och isolerade. Men om du har allergier är mattan kanske inte det bästa alternativet eftersom den kan fånga upp damm och pollen. I det här fallet är lövträ eller kakel ett bättre val. En annan faktor att ta hänsyn till är ljudnivån. Om du har små barn eller husdjur kanske du vill välja ett golv alternativ som inte förstärker ljudet i hela hemmet.

Trägolv, kakel eller laminatgolv?

Trägolv är vanligtvis tystare än kakel- eller laminatgolv. Tänk på din livsstil; om du lever ett hektiskt liv och inte har tid att städa vill du kanske välja ett golv som är lätt att rengöra och underhålla. Kakel och hårda träslag är båda bra val för områden med mycket trafik. Men om du letar efter något mer lyxigt kan mattor vara det rätta valet. Oavsett vilka behov du har finns det ett golvalternativ som är perfekt för dig. Det är bara att ta sig tid att göra lite efterforskningar hos golvläggning där du bor och hitta det som passar bäst för ditt hem.

Har du allergier?

Om du har allergier är kakel- eller trägolv förmodligen ett bättre val än mattor. Mattor kan fånga upp damm och pollen, vilket kan förvärra allergier. Trä- och klinkergolv är lättare att de är lätta att hålla rena, så de kan vara ett bättre val om du har ett hektiskt hushåll. Om du letar efter något mer lyxigt kan en matta vara det rätta valet. Det är viktigt att du tar dig tid och väljer det golv alternativ som är bäst för dig och ditt hem.

Parkettgolv eller plastgolv?

Parkettgolv och plastgolv är lätta att hålla rena och lämpar sig därför väl för rum med mycket trafik, som till exempel köket eller badrummet. Om du har allergiproblem bör du välja ett golv som inte absorberar damm och som är lätt att rengöra, till exempel vinyl eller laminat. Dessa golv är också lämpliga om du har husdjur. Om du vill ha ett naturligt utseende i ditt hem kan du välja ett trägolv eller stengolv. Dessa golv är svårare att hålla rena, men de ger ditt hem en varm och lyxig känsla. Om du är osäker på vilket golv som är rätt för ditt hem kan du rådgöra med en golvspecialist.

Var kan man få golvinspiration?

Det finns några sätt att inspireras när det gäller att välja rätt golv för ditt hem. Du kan titta i tidningar, på nätet eller till och med personligen i olika hem eller företag. Om du har en specifik stil i åtanke kan det vara bra att leta efter just den. Om du till exempel vill ha ett mer rustikt utseende kan du leta efter hem med trägolv eller stengolv. Om du vill ha något mer modernt kan du leta efter kakel- eller laminatgolv. Vill du hellre få en golvslipning av det golv som du redan har? Läs då mer på: golvjouren.se/golvlaggning-stockholm.